Τι πρέπει να προσέξετε στο catering της γαμήλιας δεξίωσής σας

Ένας γάμος απαιτεί αρκετή προετοιμασία και έως τη μέρα που θα γίνει, όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια. Πλέον είναι αρκετά συνηθισμένο το ζευγάρι να επιλέγει ένα κτήμα γάμου, στο οποίο θα διεξαχθεί η δεξίωση και πολλές φορές και το μυστήριο. Πολλά κτήματα φυσικά αναλαμβάνουν και το catering κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Έτσι, μία πολύ σημαντική προϋπόθεση ώστε να γοητεύσει τους καλεσμένους σας και να θυμούνται το γάμο σας, πέρα βεβαίως από το νυφικό και τη διακόσμηση, είναι τα πιάτα τα οποία θα τους σερβίρετε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Είναι σημαντικό οπότε το catering να είναι ποιοτικό και ταυτόχρονα όχι πολύ ακριβό. Ας δούμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε σχετικά με αυτό.

Για την αλάνθαστη επιλογή του catering όταν αφορά σε αυτή την πολύ σημαντική μέρα της ζωής σας, φροντίστε να έχετε δοκιμάσει από πριν τα πιάτα τα οποία θα σερβιριστούν, είτε πηγαίνοντας σε έναν άλλο γάμο είτε επισκεπτόμενοι το κτήμα και δοκιμάζοντας κάποια δείγματα. Παράλληλα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τιμή, καθώς και εάν σε αυτή περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός, τα τραπεζομάντηλα, τα σερβίτσια, οι καρέκλες και τα τραπέζια.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να είστε σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της επιχείρησης και να γνωρίζετε εξαρχής ποιος θα αναλάβει το δικό σας catering. Καλό θα είναι να βεβαιωθείτε ότι την ημέρα του γάμου σας θα είναι και αυτός εκεί, ώστε να φροντίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να επιβλέπει εάν όλα πάνε καλά. Μη διστάσετε να ζητήσετε κάποιο πιάτο ή γλυκό το οποίο έχει συναισθηματική αξία για εσάς, ώστε να γνωρίζετε εάν μπορούν να το παρέχουν στους καλεσμένους σας. Ακόμα, ρωτήστε για τη σπεσιαλιτέ του σεφ ο οποίος θα αναλάβει το γάμο σας, στην περίπτωση που επιθυμείτε να έχετε αυτήν ως κύριο πιάτο. Φροντίστε ακόμα εάν προβλέπεται η προετοιμασία διαφορετικών πιάτων και ποια θα είναι αυτά για τυχόν καλεσμένους με διατροφικές αλλεργίες, ιδιαίτερο γούστο ή vegetarian. Επιπλέον ενημερωθείτε για το εάν οι πρώτες ύλες θα είναι φρέσκιες ή κατεψυγμένες – κάτι που συνήθως δε ρωτάμε, αλλά σίγουρα έχει σημασία.

Απαραίτητο είναι επίσης να καθοριστεί εξαρχής η σειρά με την οποία θα ακολουθηθεί η υποδοχή σας στο χώρο, ώστε οι υπεύθυνοι του catering να κάνουν τις ανάλογες ενέργειες. Θα πρέπει οπότε να διευκρινίσετε πότε θα κοπεί η τούρτα ή αν υπάρχει κάποιο τραπέζι που θέλετε να σερβιριστεί πρώτο. Όπως και να έχει, εφόσον ο γάμος είναι δικός σας, το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες σας.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε εάν η επιχείρηση και το προσωπικό τηρεί τους κανόνες υγιεινής, καθώς και την ενδυμασία του προσωπικού εκείνη την ημέρα. Ίσως δε σας φαίνεται τόσο αξιοπρόσεκτο, όμως παίζει ρόλο στη συνολική αισθητική του γάμου σας.

 

0
http://exitmind.com/