10 συνταγές για ποτά που μπορείτε να τους βάλετε φωτιά!!

Με τα φλεγόμενα ποτά μπορεί κάποιος να κάνει ένα εντυπωσιακό πάρτυ. Μπορεί ο κίνδυνος να πάρετε φωτιά να είναι υπαρκτός αλλά το άναμμα της φλόγας σε ένα ποτό, μπορεί να τονώσει την γεύση του και να σας κάνει να απογειωθείτε. Ας δούμε μερικά από αυτά!!

Pumpkin Pie 

1/3 σφηνάκι Kahlua
1/3 σφηνάκι ailey’s Irish Cream
1/3 σφηνάκι Tequila (white)
1/5 κ.γ κανέλα

Βάζουμε πρώτα ένα στρώμα Kahlua στο κάτω μέρος, Bailey στη μέση  και την τεκίλα στην κορυφή. Ανάβουμε την τεκίλα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Η γεύση είναι ακριβώς όπως μία ζεστή κολοκυθόπιτα.

Flaming Lamborghini

1 ουγκιά Kahlua
1 ουγκιά Sambuca
1 ουγκιά μπλε Curacao
Irish Cream 1 ουγκιά του Bailey

Ρίχνουμε Sambuca και Kahlua σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και το σερβίρουμε με ένα  καλαμάκι. Ρίχνουμε σε δύο ξεχωριστά σφηνάκια το μπλε Curacao και το Bailey και τα βάζουμε στις δυο πλευρές του ποτηριού του κοκτέιλ. Βάζουμε φωτιά στο ποτήρι του κοκτέιλ και αρχίζουμε να πίνουμε με το καλαμάκι (το ποτό αυτό πίνεται πιπιλίζοντας το καλαμάκι σιγά σιγά). Μόλις το ποτήρι είναι σχεδόν άδειο, ρίχνουμε τα δυο σφηνάκια του μπλε Curacao και του Bailey στο ποτήρι του κοκτέιλ και συνεχίζουμε να πίνουμε μέχρι τέλους!

Flaming Dr. Pepper

3/4 σφηνάκι Amaretto
1/4 σφηνάκι 151 rum
1/2 ποτήρι μπύρα

Ρίχνουμε στο σφηνάκι το Amaretto και μετά προσθέτουμε το 151 ρούμι . Βάλτε το σφηνάκι σε ένα ποτήρι μπύρας και γεμίστε το ποτήρι με μπύρα (μέχρι να φτάσει στο χείλος του ποτηριού από το σφηνάκι). Ανάψτε το σφηνάκι και αφήστε το να κάψει λίγο. Ρίξτε περισσότερη μπύρα και αφού σβήσει το σφηνάκι, πιείτε το αμέσως

Flaming Β-52

1/3 σφηνάκιKahlua
1/3 σφηνάκι Irish Cream
1/3 σφηνάκι Grand Marnier ή Cointreau
μερικές σταγόνες από 151 ρούμι

Γεμίστε το σφηνάκι με Kahlua και στην συνέχεια προσθέστε το Irish Cream ρίχνοντας το στην πλάτη ενός κουταλιού αφήνοντάς το να κυλήσει μέσα στο σφηνάκι προσεχτικά. Έτσι θα έχετε ένα σφηνάκι με δυο διαφορετικά επίπεδα. Στην συνέχεια φτιάξτε το τρίτο επίπεδο προσθέτοντας με τον ίδιο τρόπο Grand Marnier ή  Cointreau. Προσθέστε μια ή δύο σταγόνες 151 και ανάψτε το! Μπορείτε να το καταναλώσετε μια και έξω η να το πιείτε με καλαμάκι

Bailey’s Comet

+ 1/2 oz Irish Bailey’s Irish Cream
1 + 1/2 oz Butterscotch Schnapps
3/4 oz Goldschlager
1 κουταλιά της σούπας 151 ρούμι
1 πρέζα Κανέλα

Ανακινούμε το Bailey, το Butterscotch Schnapps και το Goldschlager με πάγο σε ένα σέικερ και το βάζουμε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. Βάζουμε λίγο από 151 ρούμι στην κορυφή. Ανάβουμε το ρούμι και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη πρέζα κανέλας στην κορυφή. Η κανέλα θα λάμψει από την φλόγα.  Δέν αφήνουμε πολύ την φωτιά γιατί το Bailey θα πήξει! Απολαύστε το!

Backdraft

1 + 1/2 oz Cointreau
1 + 1/2 oz Sambuca
Κανέλα στο μπουκαλάκι της
Λίγους κύβους πάγου

Τοποθετήστε ένα πιατάκι πάνω στο μπαρ. Βάλτε ένα σφηνάκι γεμάτο με Sambuca στη μέση στο πιατάκι. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το Cointreauι. Ανάβουμε το Cointreau και όπως είναι αναμμένο το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στο σφηνάκι με την Sambuca μέχρι να πάρει όλο φωτιά και το αφήνουμε να χυθεί απέξω στο πιατάκι. Ρίχνουμε λίγη κανέλα με προσοχή πάνω στην φλόγα και την αφήνουμε να καεί. Βάζουμε το ποτήρι ανάποδα και αγκαλιάζουμε το σφηνάκι για να σβήσουμε την φλόγα, ότι μείνει γύρο αναμμένο το σβήνουμε φυσώντας. Τώρα έχουμε το ποτήρι γυρισμένο και μέσα το σφηνάκι όρθιο πάνω στο πιατάκι. Αναποδογυρίζουμε το ποτήρι και το γεμίζουμε με λίγο πάγο, κλείνουμε με το χέρι μας επάνω και ρουφάμε με ένα καλαμάκι τον αέρα μέσα από το ποτήρι και μετά πίνουμε το σφηνάκι! Καλό βόλι!

 

Flaming Asshole

1/4 σφηνάκι Grenadine
1/4 σφηνάκι Green Crème de Menthe
1/4 σφηνάκι Crème de Banana
1/4 σφηνάκι 151 ρουμι

Προσθέστε μία μία τις δώσεις σε ένα σφηνάκι, ξεκινώντας από το πρώτο. Το καταναλώνουμε αναμμένο με ένα καλαμάκι σιγά σιγά!

Flaming Sambuca

1 oz Black Sambuca
3 σπόρους Coffee
Βάλτε τους σπόρους του καφέ σε ένα σφηνάκι και προσθέστε την Sambuca. Ανάψτε την Sambuca και αφήστε το 10 δευτερόλεπτα να καεί. Καλύψτε με το χέρι σας το σφηνάκι και σβήστε την φωτιά, ρουφήξτε τον αέρα πάνω από το χέρι και μετά πιείτε το σφηνάκι.

Flaming Gorilla

1 oz Peppermint Schnapps
1 oz Kahlua
1 oz 151 Rum

Σε ένα σφηνάκι τα βάζουμε με την εξής σειρά: peppermint schnapps, Kahlua, rum. Ανάβουμε και σβήνουμε μετά από 15 δευτερόλεπτα .

Flaming Mouthwash

1/2 oz Blue Curacao Liqueur
1/2 oz Green Crème de Menthe
1 κουταλιά του γλικού Everclear

Σε ένα σφηνάκι βάζουμε το Green Crème de Menthe, προσθέτουμε το Blue Curacao Liqueur και την κουταλιά Everclear, το ανάβουμε και πριν το πιούμε φροντίζουμε να έχουμε σβήσει την φλόγα.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;