4 χρήσιμα tips για να μετατρέψετε τους περαστικούς σε πελάτες

Ένα μεγάλο στοίχημα για τα καταστήματα λιανικής είναι να προσελκύσουν τους περαστικούς. Σίγουρα, ένα μαγαζί έχει σταθερούς πελάτες που θα έρθουν μόνο για αυτό, όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κερδών προέρχεται από τους περαστικούς, οι οποίοι θα σταματήσουν στη βιτρίνα, θα μπουν μέσα και τελικά θα αγοράσουν κάτι. Ο πιο εύκολος στόχος είναι να φέρετε μέσα στο μαγαζί σας πιθανούς αγοραστές που ούτως ή άλλως ήθελαν να αγοράσουν κάτι σχετικό με αυτό που πουλάτε. Δυσκολότερος στόχος είναι η προσέλκυση των απλών περαστικών, στους οποίους πρέπει να γεννηθεί και η ανάγκη να αγοράσουν κάτι εκτός από το να εισέλθουν συγκεκριμένα στη δικιά σας επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση, 4 είναι τα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε σε αυτή τη διαδικασία: περιβάλλων χώρος, επιγραφές, βιτρίνα και πρόσοψη κτιρίου.

Συμμαζέψτε τον περιβάλλοντα χώρο

Ο περιβάλλων χώρος μπορεί να μην είναι ικανή συνθήκη, για να φέρει κάποιον περαστικό στο κατάστημά σας, είναι σίγουρα όμως αναγκαία. Όσο όμορφη βιτρίνα με ξεχωριστά προϊόντα και αν έχετε, αν το εξωτερικό του μαγαζιού σας είναι αφρόντιστο, τότε οι ελπίδες λιγοστεύουν. Κάντε το χώρο όσο το δυνατόν πιο πράσινο, περιποιηθείτε τα φυτά, τους φράχτες, τα παγκάκια και τους κάδους απορριμμάτων, ώστε τελικά να προκύπτει μια αίσθηση περιποίησης και φροντίδας που πάντα κάνει καλή εντύπωση σε κάθε περαστικό.

Τοποθετήστε μια εντυπωσιακή και καλαίσθητη επιγραφή

Η επιγραφή με το λογότυπο της επιχείρησής σας είναι το δεύτερο βήμα. Αφού ο περαστικός έχει νιώσει όμορφα χάρη στον φροντισμένο περιβάλλοντα χώρο, η επιγραφή θα συμβάλει στο brand awareness. Θα προσελκύσει την προσοχή του, θα του δώσει αμέσως να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και τελικά, αν είναι όμορφη και εντυπωσιακή, θα τον κρατήσει λίγο παραπάνω, ώστε να πέσει το βλέμμα του στη βιτρίνα και να κάνει το βήμα να μπει μέσα. Δώστε πολύ μεγάλη σημασία στα χρώματα και τη διάταξη της επιγραφής, ενώ πολύ αποτελεσματικές είναι και οι φωτεινές επιγραφές, ώστε να κερδίσετε την προσοχή του κοινού σας.

Μην ξεχνάτε την πρόσοψη του κτιρίου

Η επιγραφή θα ενταχθεί σε ένα όμορφο σύνολο αν η πρόσοψη του κτιρίου έχει επίσης τύχει της προσοχής σας. Γενικός κανόνας είναι ότι τα απαλά χρώματα στους τοίχους σε συνδυασμό με έντονα χρώματα στις προεξοχές θα πετύχουν το στόχο της προσέλκυσης της προσοχής. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μαγική συνταγή, αφού αν είναι η επιγραφή έχει πολύ εντυπωσιακά στοιχεία, τότε στην πρόσοψη θα πρέπει να είστε πιο συντηρητικοί, για να μην προκύψει ένα υπερβολικό αποτέλεσμα. Επίσης, τα χρώματα και το ύφος της πρόσοψης θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τη βιτρίνα και τα προϊόντα που προωθείτε.

Περιποιηθείτε τη βιτρίνα σας

Η βιτρίνα είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο, αφού θα είναι αυτή, η οποία τελικά θα ωθήσει τον περαστικό να γίνει πελάτης. Θυμηθείτε ότι αυτή θα πρέπει να είναι τακτοποιημένη και πεντακάθαρη, όμως το κομβικό σημείο είναι να τραβάει το μάτι του πιθανού πελάτη. Πώς θα γίνει αυτό; Με το να μην είναι παραφορτωμένη αλλά να δίνει προσοχή σε μερικά συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία θα αναδεικνύει με εντυπωσιακή διακόσμηση και κατάλληλο φωτισμό.

0
http://exitmind.com/