5 Επαναστατικές συσκευές που χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα σαν μπαταρία

Μπορεί ένα ανθρώπινο σώμα να δώσει ενέργεια σε μία συσκευή όπως στο” Matrix”. 

Σίγουρα αποτελεί υπερβολή το να ενώσουμε πολλούς ανθρώπους προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουμε σαν μία ανθρώπινη μπαταρία, και σίγουρα υπάρχουν πολλές ηθικές επεκτάσεις για τη χρήση του ανθρώπινου σώματος καθαρά για να παράγει ενέργεια.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε συσκευές που είναι η υπο εξέλιξη ή έχουν τελειοποιηθεί και χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα  σαν μπαταρία.

Πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγει το ανθρώπινο σώμα;

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία τέλεια βιολογική μηχανή.  Κάνει απίστευτα πράγματα και μέσα σε αυτά είναι και η   ελάχιστη παραγωγή ενέργειας.

Tο ανθρώπινο σώμα παράγει μικρα ποσοστά ενέργειας ακόμα και όταν ξεκουράζεται

“Ο μέσος άνθρωπος, σε κατάσταση ηρεμίας, παράγει περίπου 100 watt. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 2000 kcal θερμίδες, γι’ αυτό και η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων είναι περίπου 2000 kcal. “

Το ανθρώπινο σώμα έχει διάφορες σωματικές λειτουργίες που βασίζονται στη ροή φορτισμένων ιόντων όπως οι μύες του σώματος και της καρδιάς. Ωστόσο, ένα από τα όργανα που έχει αρκετή ηλεκτρική δραστηριότητα είναι ο εγκέφαλό.

Αυτό το ζωτικό όργανο έχει περίπου εκατό δισεκατομμύρια ηλεκτρικά αγώγιμα βιολογικά σύρματα, γνωστά και ως νευρώνες.

Πόσες BTU εκπέμπει ένας άνθρωπος;

Ο αριθμός των BTU, είναι κάπου της τάξης των 250 έως 400 BTU, ανάλογα με την κατάσταση της συνείδησής του. Mε άλλα λόγια, όταν το σώμα κοιμάται, παράγει λιγότερα BTU.

Ποιες συσκευές έχουν αναπτυχθεί για να χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα ως πηγή ενέργειας;

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι πέντε ενδιαφέροντα κομμάτια τεχνολογίας που έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, που χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Μια ομάδα ερευνητών από τη Νότια Κορέα ψάχνει τρόπους να χρησιμοποιήσει τη θερμότητα του ανθρώπινου σώματος για την παραγωγή ενέργειας. Η ομάδα του Ινστιτούτου Έρευνας Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιών (ETRI) στη Νότια Κορέα ελπίζει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επαναστατικό για τις φορητές τεχνολογίες.

humans as a power source heat

1. Αυτή η ομάδα ερευνητών συλλέγει ενέργεια από τη θερμότητα του σώματος

Δημιούργησαν μια ελαφριά, ευέλικτη θερμοηλεκτρική γεννήτρια που χρησιμοποιεί τη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον αέρα για να παράγει ηλεκτρισμό. Η μονάδα έχει πλάτος 5 cm και μήκος 11 cm και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια μορφή γεννήτριας για μια φορητή συσκευή στο άμεσο μέλλον.

“Ένα τσιρότο είναι προσαρτημένο πάνω σε μια θερμοηλεκτρική συσκευή, μία διαφορά θερμοκρασίας λαμβάνει χώρα μεταξύ του δέρματος και της δομής που μιμείται τους αδένες του ιδρώτα. Αυτή η βασική τεχνολογία ονομάζεται “βιομιμητική ψύκτρα. Αυξάνει την έξοδο της τυποποιημένης θερμοηλεκτρικής συσκευης κατά πέντε φορές από τα συμβατικά προϊόντα, μεγιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοση». – Eureka Alert .

Οι αρχικές δοκιμές της συσκευής είναι σε θέση να παράγουν 35 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αυτό είναι περίπου 1,5 φορές υψηλότερο από άλλους ερευνητές που εργάζονται  παρόμοια τεχνολογία στις ΗΠΑ

2. Μπορείτε πραγματικά να παράγετε ενέργεια από τον ανθρώπινο ιδρώτα

Ερευνητές στο Jacobs School of Engineering, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, εργάζονται σε έναν τρόπο χρήσης του ανθρώπινου ιδρώτα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Δημιούργησαν ένα μικρό προσωρινό τατουάζ που ενσωματώνει ένζυμα που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από τον ανθρώπινο ιδρώτα. 

Αυτά τα ένζυμα απορροφούν τα ηλεκτρόνια απο τον ιδρώτα για να παράγουν μικρές ποσότητες ηλεκτρισμού κάθε φορά που ο χρήστης ιδρώνει (όπως κατά τη διάρκεια της άσκησης). Παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια ώστε να τροφοδοτήσουν ενα LED ή ένα ραδιόφωνο Bluetooth.

Οι κυψέλες βιοκαυσίμου παράγουν 10 φορές περισσότερη ισχύ ανά επιφάνεια από οποιαδήποτε υπάρχουσα φορητή κυψέλη βιοκαυσίμου. Οι συσκευές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία μιας σειράς φορητών συσκευών.

humans as a power source sweat

3. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί τον άνθρωπο ως κύτταρα βιοκαυσίμου

Το 2011, μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Joseph Fourier της Γκρενόμπλ δημιούργησε ένα εμφυτεύσιμο κομμάτι τεχνολογίας που μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό από το ανθρώπινο σώμα. Τα κύτταρα βιοκαυσίμου αντλούν ενέργεια από ουσίες που είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο ανθρώπινο σώμα — γλυκόζη και οξυγόνο.

Κάθε στοιχείο αποτελείται από δύο ειδικά ηλεκτρόδια που εκτελούν ξεχωριστές λειτουργίες. Το πρώτο οξειδώνει (απογυμνώνει τα ηλεκτρόνια από τη γλυκόζη). Ο άλλος ανάγει ηλεκτρόνια σε μόρια οξυγόνου και υδρογόνου.

Όταν και τα δύο ηλεκτρόδια συνδέονται σε ένα κύκλωμα, παράγουν μια ροή ηλεκτρονίων από το ένα ηλεκτρόδιο στο άλλο. Αυτό δημιουργεί ένα εύχρηστο ηλεκτρικό ρεύμα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την τροφοδοσία φορητών ή άλλης εμφυτευμένης τεχνολογίας (όπως βηματοδότες).

Το 2010, ένα πρώιμο μοντέλο βιοκυττάρου εμφυτεύθηκε σε έναν αρουραίο εργαστηρίου όπου έμεινε για 40 ημέρες, παράγοντας ηλεκτρισμό όλη την ώρα και δεν είχε καμία ορατή παρενέργεια στην υγεία ή τη συμπεριφορά του αρουραίου».

4. Παραγωγη ηλεκτρισμου απο το ανθρωπινο αυτί

Μια ομάδα ερευνητών στη Μασαχουσέτη δημιούργησε μια συσκευή το 2012 που μπορεί να συλλέξει ενέργεια από το εσωτερικό του αυτιού.

Τα αυτιά των θηλαστικών παράγουν ηλεκτρική τάση που ονομάζεται ενδοκοχλιακό δυναμικό (EP). Βρίσκεται μέσα στον κοχλία, το EP βοηθά στη μετατροπή των κυμάτων πίεσης σε ηλεκτρικά ερεθίσματα για την αποστολή στον εγκέφαλο.

Είναι ένα πολύ μικροσκοπικό ηλεκτρικό δυναμικό περίπου στο ένα δέκατο του βολτ, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρό για να τροφοδοτήσει θεωρητικά , ακουστικά βαρηκοΐας και άλλα ακουστικά εμφυτεύματα.

Η ομάδα δημιούργησε ένα «τσιπ συγκομιδής ενέργειας» στο μέγεθος μιας μικρογραφίας που μπορεί να εξάγει μέρος αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας άμεσα.

«Δοκίμασαν το τσιπ σε ένα ινδικό χοιρίδιο, εμφυτεύοντας το στο εσωτερικό αυτί του ζώου όπου παρήγαγε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει έναν πομπό ραδιοφώνου. Η μικρή ηλεκτρική ισχύς που παράγεται από το τσιπ – περίπου ένα νανοβάτ (ένα δισεκατομμυριοστό του βατ).

5. Αυτή η συσκευή παράγει ηλεκτρισμό καθώς κινείστε

Η μετατροπή της ανθρώπινης κινητικής ενέργειας δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά το nPowerPEG είναι πολύ καινοτόμα. Αναπτύχθηκε σχεδόν πριν από μια δεκαετία, είναι μια φορητή συσκευή σε σχήμα σωλήνα που κουμπώνει σε μια ζώνη ή σακίδιο και παράγει ηλεκτρισμό καθώς ο χρήστης κινείται.

Ενσωματώνει βάρος μαγνήτη, ελατήριο και επαγωγικό πηνίο που όλα λειτουργούν αρμονικά για να παράγουν ισχύ. Η συσκευή δεν μπορεί να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει φορητούς υπολογιστές ή tablet, αλλά θα μπορούσε να έχει μεγάλες δυνατότητες στο μέλλον για την τροφοδοσία μιας άλλης τεχνολογίας ή μικρότερων ηλεκτρονικών συσκευών – όπως τα κινητά τηλέφωνα.

0
http://exitmind.com/
Χωρίς ετικέτες 0