Γιατί πρέπει να σταματήσετε να πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια

Έχουμε όλοι μεγαλώσει τριγυρισμένοι με πλαστικά, το οποίο δεν μπορεί κάνεις να το αμφισβητήσει. Ως παιδιά, ακόμη και τα σάντουιτς που περνάμε μαζί στο σχολείο ήταν τυλιγμένα με πλαστικές σακούλες κουζίνας.  Δεν ζούμε πλέον σε έναν καθαρό κόσμο. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από τοξίνες παντού – το νερό που πίνουμε, το φαγητό που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, τα ρούχα που φοράμε, ακόμα και το στρώμα που κοιμόμαστε.

Αν εξετάσουμε τον πλακούντας μίας μητέρας, τα αποτελέσματα θα δείξουν ότι στο σώμα μιας εγκύου γυναίκας υπάρχουν περισσότερες από 300 ή 400 τοξίνες. Αυτό αποδεικνύει ότι κάθε μωρό που γεννιέται κουβαλάει τοξίνες.Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουμε το περιβάλλον, αλλά μπορούν να γίνουν μικρά βήματα για να μειωθούν οι τοξικές ουσίες.

Γιατί το πλαστικό είναι όμως τόσο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία;

Έχει αποδειχθεί  ότι το πλαστικό απελευθερώνει περίπου πενήντα πέντε έως εξήντα διαφορετικές χημικές ουσίες όταν θερμαίνεται. Όταν θερμαίνετε κάποιο τρόφιμο σε ένα πλαστικό δοχείο διατροφής ή το σερβίρουμε ζεστό σε ένα πλαστικό πιάτο / η δοχείο, αναμιγνύονται διάφορα χημικά με το φαγητό σας. Η κατανάλωση αυτού του τροφίμου, δημιουργεί ορμονική ανισορροπία που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως το  ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ, σε καρκίνο του μαστού, καρκίνο του παχέος εντέρου, καρκίνο του προστάτη και πολλά άλλα.

Πού όμως χρησιμοποιούμε περισσότερο το πλαστικό;

Οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν συνήθως πλαστικά δοχεία για να αποθηκεύουν ζεστό φαγητό ή ποτήρια φελιζόλ για να πιούνε ζεστό καφέ. Χρειάζεται μόνο λίγη θερμότητα, για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάμιξης των επιβλαβών χημικών ουσιών, με την τροφή ή το ποτό. Ακόμα κι αν το φαγητό φυλάσσεται  στο ψυγείο, η θερμότητα από το ζεστό φαγητό μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Τι ακριβώς γίνεται με τον φούρνο μικροκυμάτων;

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι απλά μια απάτη. Σημαίνει ότι το μπολ, το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από πλαστικό, δεν θα τραυματιστεί ούτε θα παραμορφωθεί με τη θερμότητα πέρα ​​από το σημείο τήξης. Χρησιμοποιώντας ακόμα και τα υποτιθέμενα ασφαλή πλαστικά δοχεία για φούρνο μικροκυμάτων δεν προφυλασσόμαστε από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες. Τα τρόφιμα είναι προτιμότερο να θερμαίνονται σε ένα μικρό φουρνάκι . Χρειάζονται μόνο τέσσερα έως πέντε λεπτά περισσότερο από τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουμε το φαγητό.

Προφυλάξεις ενώ τρώτε και πίνετε

Όταν αγοράζεται πλαστικά μπουκάλια με νερό, μεταφέρετε το νερό από τα πλαστικά μπουκάλια σε γυάλινες φιάλες ή δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα ή χαλκό. Αρχίστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας σε δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα ή γυαλί. Πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο για να πάρετε το φαγητό σας οι ίδιοι , αντί να σας το  φέρουν στην πόρτα σας. Εάν θέλετε να φάτε στο σπίτι, ρωτήστε το εστιατόριο σχετικά με την ποιότητα του πλαστικού δοχείου που χρησιμοποιεί.

Οι μητέρες πρέπει να σταματήσουν τη διατροφή του μωρού σε πλαστικά μπουκάλια.

Η γυάλινη φιάλη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουν ανεπιθύμητη έκθεση σε τοξίνες από πλαστικό. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε φανταχτερά  πλαστικά κουτιά  για να συσκευάσετε τα παιδικά γεύματα για το σχολείο. Επιλέξτε απλά κουτιά από ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι παρενέργειες των ορμονών και τοξινών που μιμούνται την δράση των φυσικών οιστρογόνων στους άνδρες, έχει ως αποτέλεσμα τον χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή την χαμηλή ποιότητα σε σπέρμα. Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να συλλάβει όταν η προλακτίνη είναι υψηλή. Αυτό οδηγεί περαιτέρω υπογονιμότητα και ειδικά στα νεαρά ζευγάρια. Ο καρκίνος του μαστού είναι μια κυρίαρχη οιστρογόνος πάθηση όπου ο όγκος τροφοδοτείται από αυτή την συγκεκριμένη ορμόνη. Εάν τα πλαστικά πιάτα δεν πλυθούν σωστά, τα υπολείμματα σαπουνιού που αφήνονται πίσω μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι, χαλκό ή ορείχαλκο είναι πιο εύκολο να πλυθούν.

Ίσως να είναι αδύνατο να απαλλάξουμε την ζωή μας από το πλαστικό, αλλά μπορούμε να μειώσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση του. Η μόνη αλλαγή είναι στον που έχουμε μάθει να ζούμε.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;