THE OCEAN CLEAN UP – Το μεγαλύτερο σχέδιο για τον καθαρισμό των ωκεανών από τα πλαστικά είναι εδώ.. Δείτε πως μπορείτε να πάρετε μέρος!

Πριν μερικά χρόνια ο 19 χρονος  Boyan Slat, αποκάλυψε για πρώτη φορά, ένα επαναστατικό σχέδιο για τον καθαρισμό των ωκεανών από τα πλαστικά. Με αυτό το σχέδιο, θα μπορούσαν να καθαριστούν περίπου 7.250.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων από τους ωκεανούς. Το σχέδιο περιλάμβανε ένα δίκτυο πλωτών φραγμάτων επεξεργασίας σκουπιδιών. Ο συγκεκριμένες πλωτές συσκευές δεν θα ταξίδευαν μέσα στους ωκεανούς αλλά θα κάλυπταν μεγάλες εκτάσεις και θα ήταν σαν γιγάντια χωνιά. Η γωνίες από τους βραχίονες θα ανάγκαζαν τα σκουπίδια να κατευθυνθούν προς τις πλατφόρμες  επεξεργασίας και περισυλλογής, όπου και θα γινόταν ο διαχωρισμός από το πλαγκτόν και το πλαστικό  θα αποθηκευόταν για ανακύκλωση. Η συγκεκριμένη μελέτη του Boyan Slat όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην σχολή του , απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και αρκετά βραβεία ως την καλύτερη τεχνική μελέτη του 2012. Αργότερα το καλοκαίρι του 2012, σε διακοπές του στην Ελλάδα, ανέπτυξε περισσότερο την ιδέα του και την παρουσίασε στο TEDxDelft 2012 .

Μετα από αυτό ιδρύθηκε το Ίδρυμα Εκκαθάρισης Ωκεανών , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των προτεινόμενων τεχνολογιών του συγκεκριμένου project. Αυτή η έξυπνη λύση για την εκκαθάριση των ωκεανών θα μπορούσε δυνητικά να σώσει εκατοντάδες χιλιάδες υδρόβια ζώα ετησίως, και να επιτύχει την μείωση των ρύπων(συμπεριλαμβανομένων των PCB και το DDT) από την αλυσίδα τροφίμων. Θα μπορούσε επίσης να εξοικονομήσει εκατομμύρια ανά έτος, επειδή θα μειωνόταν το κόστος καθαρισμού των ακτών, η απώλειες στον τουρισμό και η καταστροφές των θαλάσσιων σκαφών.

Εκτιμάται ότι η διαδικασία εκκαθάρισης θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια, και θα μπορέσει να αυξήσει σημαντικά την ευαισθητοποίηση σχετικά με το σχέδιο καθαρισμού των σκουπιδιών από το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στην ιστοσελίδα του ο Boyan Slat λέει: «Ένα από τα προβλήματα του έργου είναι ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα για τις εκτάσεις των σκουπιδιών, τα σκουπίδια είναι διασκορπισμένα σε εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όμως με την τοποθέτηση των συστοιχιών, τα σκουπίδια θα συσσωρεύονται κατά μήκος των βραχιόνων, καθιστώντας δυνατό να απεικονιστούν πραγματικά οι περιοχές αυτές. Πρέπει επίσης  να τονίσουμε τη σημασία της ανακύκλωσης και τη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών συσκευασιών»

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο και να συμβάλετε σε αυτό, κάντε κλικ εδώ.

Σήμερα 5 τρισεκατομμύρια πλαστικά σκουπίδια υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην στον ωκεανό. Το μεγαλύτερη έκταση πλαστικών σκουπιδιών είναι μεταξύ Χαβάης και Καλιφόρνιας.

Το Συγκεκριμένο Project για τον καθαρισμό των ωκεανών, έχει αναπτύξει πρωτοπόρες τεχνολογίες, για την συνεχή εκκαθάριση των θαλασσών, η οποία θα διαρκέσει θεωρητικά 10 χρόνια.

Οι μονάδες καθαρισμού είναι ενεργειακά αυτόνομες και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.  Η εκκαθάριση θα μπει στο τελικό στάδιο το 2020

 Για να πετύχει η αποστολή αυτού του σημαντικού έργου, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα μηχανικής στο πρόσωπο του πλανήτη. Σχεδιάζοντας Υπερκατασκευές που μπορούν να αντέξουν σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες δεν είναι τόσος εύκολο. Κάνοντάς το από το μηδέν και με αυστηρούς προϋπολογισμούς είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Εάν είσαι  ένας από αυτούς που θα μπορούσε να βρει λύση στα προβλήματά μας και πρόθυμος να κάνεις ό, τι χρειάζεται για να χτιστεί ένα καθαρό μέλλον, θα σε θέλαμε στην ομάδα της εκκαθάρισης των Ωκεανών.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;