Μάθε γιατί το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά

Οι επιστήμονες στο Los Angeles αναπτύσσουν ένα νέο stent που θα απελευθερώνει αντιοξειδωτικά κρασιού με την πάροδο του χρόνου, θα βοηθάει στην επούλωση και θα εμποδίζει την πήξη του αίματος και την παρουσία φλεγμονής. Η Καρδιά νοσεί όταν συσσωρεύεται πλάκα μέσα στα τοιχώματα των αρτηριών η οποία εμποδίζει τη ροή του αίματος μέσα στις αρτηρίες του σώματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη  θεραπεία για τις καρδιακές παθήσεις, υπάρχουν πολλές μορφές πρόληψης, όπως ειναι και η αλλαγή στον τρόπο ζωής και άλλων χειρουργικών επεμβάσεων.

Σε μια διαδικασία που ονομάζεται στεφανιαία αγγειοπλαστική, ένας χειρούργος εισάγει και φουσκώνει ένα μικρό μπαλόνι μέσα σε μια μπλοκαρισμένη ή στενή αρτηρία για να το διευρύνει και να επιτρέψει στο αίμα να ρέει προς την καρδιά μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτή η διαδικασία συχνά περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός μόνιμου σωλήνα μικρού πλέγματος για την υποστήριξη του αιμοφόρου αγγείου που ονομάζεται stent. Τα εμπορικά στεντ μπορούν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες που είναι τοξικές και μπορούν να προκαλέσουν ξανά στένωση στις αρτηρίες.

 «Με την χορήγηση αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια της συμβατικής αγγειοπλαστικής, μπορεί να αποφευχθεί η δημιουργία πλεονάζοντα ιστού και τα αιμοφόρα αγγεία να μην στενεύσουν ξανά », δήλωνει η Tammy Dugas από το Louisiana State University τις ΗΠΑ.

Εκτός από το stent, οι ερευνητές αναπτύσσουν ένα μπαλόνι επικαλυμμένο με τις ίδιες ενώσεις για να θεραπεύει τις αποφράξεις ροής αίματος σε όλο το σώμα και που θα ονομάζεται περιφερική αρτηριακή νόσος.

Τα μπαλόνια με επικάλυψη φαρμάκων είναι ένα σχετικά νέο προϊόν και αναπτύσσονται για να βοηθήσουν τους χειρούργους καρδιολόγους να αντιμετωπίσουν αρτηρίες που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με την παραδοσιακή θεραπεία αγγειοπλαστικής και ενδοπρόθεσης (stent).

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;