Φέτος πάμε Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια και συνδυάζουμε διακοπές με γυμναστική!

Τι μπορεί να δει κάνεις αφού επισκεφτεί την Λας Παλμας ντε Γκραν Κανάρια;

Θα επικεντρωθούμε στα  ποιο σημαντικά σημεία που μπορεί κάποιος να πάει όταν επισκεφτεί την πρωτεύουσα τoυ Γκραν Κανάρια.

Επισκεφθείτε τις γειτονιές της πόλης

Αν δεν επισκεφθείτε τις γειτονιές της πόλης είναι σαν να μην επισκεφτήκατε την Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάριας. Επισκεφθείτε τις γειτονιές του Μοντερνισμού, όπως την Arenales, η οποία φιλοξενεί το μνημείο El Obelisco  και το ονομαστό ινστιτούτο Casa África.

Μια άλλη περιοχή που αξίζει είναι το La Isleta, η οποία είναι μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της πόλης. Εδώ θα είστε σε θέση να μάθετε για τους  απόγονους εκείνων που αντιστάθηκαν στη ναυτική επίθεση του φοβερού πειρατή, Sir Francis Drake. Αυτός ο ναύαρχος, ο οποίος είναι ήρωας στην Αγγλία,  στην Ισπανία θεωρείται ως κακοποιός.

Κάντε μία βόλτα

Οι κάτοικοι της Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια απολαμβάνουν το δεύτερο καλύτερο κλίμα στον κόσμο. Δικαιολογημένα, τους αρέσει να επωφελούνται  από αυτό και ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να το δείξουν είναι με το να κάνουν ποδήλατο,  σανίδες skateboard ή απλά να βολτάρουν στην Avenida Marítima.

Το Avenida Marítima συνδέει το όμορφο ψαροχώρι του San Cristóbal με την Playa de Alcaravaneras, αναμφισβήτητα το καλύτερο μέρος για να φάτε στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια (ειδικά αν είστε ένας ενθουσιώδης ψαροφάγος). Οι ντόπιοι απολαμβάνουν επίσης την βόλτα τους στην  Triana – κύρια εμπορική περιοχή της πόλης. Έπειτα υπάρχει και το Paseo de Las Canteras, παραλία που βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας της Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια. Σε αυτό τον παραλιακό δρόμο μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα παγωτό σε ένα από τα παγωτατζίδικα που υπάρχουν εκεί.

Εκδρομή στο Hit Rock Bottom

Βρίσκεται στο κατώφλι της πόλης και είναι ένα φυσικό θαύμα που ονομάζεται Caldera de Baldana  ή το «Καζάνι της Bandara». Αυτός ο ηφαιστειακό κρατήρας  είναι ένα  γεωλογικό θαύμα που βρίσκεται προς την εξωτερική πλευρά της πόλης. Τα αστικά λεωφορεία δεν πηγαίνουν τόσο μακριά, μπορεί όμως κάποιος να φτάσει παίρνοντας ένα υπεραστικό λεωφορείο με κατεύθυνση την Santa Brígida. Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε κάτω στα 200, μέτρα στην καλδέρα του Hit Rock Botton.

Ανακαλύπτοντας το βοτανικό κήπο

Μπορείτε ωστόσο αν πάρετε ένα λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια μπορείτε να πάτε  στον Βοτανικό κήπο του Botánico Viera y Clavijo. Ο Βοτανικός κήπος είναι ζωντανή απόδειξη ότι οτιδήποτε μπορεί να φυτευτεί και να μεγαλώσει στο νησί. Αυτός ο κήπος δείχνει όλα τα ντόπια και ξένα είδη φυτών που έχουν ευδοκιμήσει στον νησί.

Επισκεφτείτε ένα τοπικό χωριό

Στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια υπάρχει το Pueblo Canario, ένα πιστό αντίγραφο της επαρχιακής ζωής όπου κάνεις μπορεί να επισκεφτεί στην καρδιά της πρωτεύουσας. Εδώ θα βρείτε  δωρεάν ζωντανές μουσικές παραστάσεις κάθε Πέμπτη απόγευμα και Σάββατο πρωί  όπου μπορεί κάνεις να παρακολουθήσει από την άνετη μεριά ενός τραπεζιού στο λιθόστρωτο του χωριού. Επίσης είναι αναγκαίο να κλείσετε νωρίτερα θέση εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης από τουρίστες. Στο Pueblo Canario επίσης θα βρείτε και το Museo Nestro, μία από τις ποιο φημισμένες γκαλερί τέχνης της πόλης.

Βόλτα γύρο από την παραλία

Στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια υπάρχουν  πέντε υπέροχες παραλίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται  σε μία από τις καλύτερες αστικές παραλίες της Ισπανίας, την Las Canteras. Αν όμως προτιμάτε μια βόλτα α στην άγρια πλευρά , γιατί όχι να μην επισκεφτείτε την παραλία El Confital.

Επισκεφτείτε την Αγγλική κληρονομιά

Για να δείτε την Αγγλοσαξονική επιρροή στην πρωτεύουσα , επισκεφτείτε τον κήπο της πόλης. Είναι το μόνο μέρος που θα δείτε σπίτια με κήπους, αν και δεν ήμαστε σίγουροι κατά πόσο αυτές οι επαύλεις είχαν ποτέ Άγγλους ιδιοκτήτες. Επίσης εκεί μένουν και οι πιό εκλεκτοί πολίτες της πόλης. Εκεί θα βρείτε και την εκκλησία της αγίας Τριάδος όπου είναι το μόνο μέρος που διοργανώνει πανηγύρια στην πρωτεύουσα. Επίσης εδώ θα βρείτε και την βρετανική λέσχη.

Hipster Hangouts στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια

Εδώ θα βρείτε τοπικούς hipsters οι οποίοι αγαπούν ιδιαιτέρως την Perez Galdos, τον πεζόδρομο που συνδέει την Bravo Murillo με την Plaza Cairasco. Είναι ένα από τα top 10 στέκια hipster στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια. Ακόμα και αν δεν είστε νέοι και τύποι που αγαπούν την πόλη, To Perez Galdos είναι ένα άλλο μέρος για μια χαλαρή βόλτα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία Αρχιτεκτονικής ομορφιάς που μπορεί να απολαύσει κάνεις , συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου Παλατιού του Rodriguez Quegles.

Απολαύστε την ζωή στο πάρκο

Υπάρχουν πολλά τροπικά πάρκα που μπορεί κάποιος να απολαύσει και να κάνει την βόλτα του, ένα από αυτά είναι και το Parque Doramas.

Η Αγορά της πόλης

Κάθε μέρα είναι μέρα αγοράς στην  Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια. Μαζί με τις εβδομαδιαίες αγορές στο Marcado Central υπάρχουν και εβδομαδιαίες εκδηλώσεις όπως είναι και το Mercadillo de Veguate, όπου λαμβάνει χώρα την Κυριακή το πρωί στο San Lorenzo’s στην αγροτική αγορά.

Ξεκουραστείτε σε μια απο τις πλατείες

Η Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια στην Ισπανία την 9η μεγαλύτερη πόλη , έχει πολλές ωραίες πλατείες . Οι περισσότερες γεμάτες με μπαράκια και ατμοσφαιρικά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετέ τον καφέ σας η ένα καταπληκτικό γεύμα. Μια υπέροχη πλατεία είναι και αυτή της Plaza Cairasco, όπου υπάρχει και ένα απο τα ομορφότερα ξενοδοχεία της πόλης το Hotel Madrid

Επισκεφτείτε την Vegueta

Για μια ενδιαφέρουσα ιστορική περιήγηση στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, ξεκινήστε  από το Vegueta. Εδώ μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του Χριστόφορου Κολόμβου στο Casa de Colón και να επισκέφτηκε ένα άλλο μουσείο που αξίζει να δείτε, το Museo Canario .

Υπάρχουν επίσης πολλές γκαλερί τέχνης στο Vegueta όπως το CAAM και το Centro de Cultura Contemporánea Σαν Μαρτίν. Επιπλέον, η Vegueta είναι το σπίτι με τα top 10 θρησκευτικά κτίρια στην Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, συμπεριλαμβανομένου και της Catedral de Santa Ana που παίρνει την πρώτη θέση.

Για τους λάτρες της νυχτερινής ζωής

Η Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια είναι μια από τις ποιο νεανικές πόλης της Ισπανίας, με μια απαράμιλλη νυχτερινή ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αυτά είναι τα ποιο hot μέρη για να διασκεδάσει κανείς;

The Paper Club

NYC TAXI Bar

El Gallinero Café Arte

Τhe Mansion

Charleston Café

Las Brujas

Fortuni

Tiramisú Funky Bar

Bravia

Sala Nasdaq

Που θα γυμνάσετε το κορμί σας

Αν είστε λάτρεις της Γιόγκα (yoga) και του Πιλάτες (Pilates). Στο καταπληκτικό πολυτελή κατάλυμα του κέντρου Sky Pilates and Yoga Retreats, σε ένα χώρο άνετο με απίστευτη θέα, μπορεί κάποιος να απολαύσει πρακτική γιόγκα και πιλάτες. Eίναι σίγουρο ότι εκεί θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για χαλάρωση, μέσα στην φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα που προσφέρει απλόχερα ο Pilates Expert Alejandro Estornel. Μπορείτε να κλείσετε την διαμονή σας από εδώ, όπου θα περιλαμβάνει και διάφορες εξωτερικές δραστηριότητες αν έχετε την άνεση να καθίσετε για μία εβδομάδα. Εδώ θα περάσετε ποιοτικά τον χρόνο σας με τους επισκέπτες μας κάνοντας νέες φιλίες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ως σόλο, ντουέτο, ή σαν ομάδα από την σελίδα του κέντρου.

0
http://exitmind.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Τι σκέφτεσαι;